Ministrul Muncii, alături de persoanele cu dizabilităţi

213
Ministrul Muncii, alături de persoanele cu dizabilităţi - persoanecudizabilitati-1638550966.jpg
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a participat la finele acestei săptămâni la evenimentul „Un 3 decembrie ALTFEL”. Acesta a fost organizat pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Cu această ocazie, el a declarat că, dacă sunt susținute, persoanele cu dizabilități se pot dezvolta în toate sferele vieții, iar domeniul muncii nu face excepție. 


„Contextul economic actual și deficitul de forță de muncă pot fi privite și ca o oportunitate de a reaminti oamenilor că angajarea lucrătorilor cu dizabilități este în beneficiul tuturor, companii, angajați și comunități. De asemenea, cred că tehnologia asistivă este o soluţie pe care o avem la îndemână pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi să aibă o viață independentă și din această convingere am demarat, în urmă cu trei ani, primul proiect cu finanţare europeană pentru acordarea de vouchere pentru achiziția de tehnologie asistivă”, a precizat ministrul.
 

În plus, el a vorbit și despre necesitatea adoptării altor tipuri de măsuri care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități, arătând că este necesară implicarea lor în sfera decizională pentru că doar aşa autoritățile vor putea răspunde cu în mod real nevoilor pe care le are comunitatea lor. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.273 secunde