De ce nu se vor da vouchere de vacanță în 2021? Florin Cîţu oferă explicaţii

488
Premierul Florin Cîțu a precizat că în 2021 nu se vor mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul bugetar pentru în anii trecuți, respectiv în 2019 și 2020, acestea nu au fost folosite. Potrivit lui Cîțu, s-a decis s-a decis ca voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor.


În conferința de presă susținută după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a explicat de ce nu se emit anul acesta vouchere de vacanță.


„În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte . Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a explicat Cîțu.


Astfel, anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite. Prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2764 secunde