A început programarea în platformă pentru doza a treia de vaccin anti-COVID

Marţi, 28 Septembrie 2021, 09:47
292
Începând de marți, 28 septembrie, platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a de vaccin anti-COVID-19.

Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021.

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România;

Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.

Reamintim că doza a treia este ferm recomandată: persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile, celor peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrelemedico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, precum si persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3974 secunde