Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale

Luni, 31 Mai 2021, 15:20
97
Toate acele ciuperci pe care le cumpărați din surse sigure, cele comestibile conțin o mulțime de nutrienți benefici pentru organismul uman. Acestea includ multe specii de fungi, care sunt fie recoltate din mediul sălbatic, fie cultivate. Specialiștii spun că unele ciuperci au o importanță farmaceutică și terapeutică, între acestea aflându-se „cornul secarei” (Claviceps purpurea), care sintetizează substanțe cu valoare farmaceutică. Alte specii acționează favorabil asupra unor boli, fiind folosite în terapeutica naturală.

Mai mult decât atât, medicii afirmă că acest aliment plin de antioxidanți este un adevărat medicament pentru colon și ficat. De ce? Pentru că ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine și minerale conținând vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic); minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiul, magneziul, sodiul, cuprul, fierul și fosforul. În același timp, ciupercile sunt bogate și în antioxidanți. Cu un conținut de peste 80% apă și bogate în fibre, adăugarea ciupercilor la mesele zilnice oferă sațietate fără un aport caloric crescut. Ele pot fi consumate în salate, în mâncăruri, anumite specii fiind considerate o delicatesă. În funcție de specie, unele se consumă crude, altele preparate. Totodată, fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Apoi, acestea conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos. 



Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2385 secunde