Proiect de excepţie la Universitatea Maritimă Constanţa

Joi, 29 Aprilie 2021, 11:46
792
Universitatea Maritimă din Constanța derulează proiectul de cercetare cu finanțare europeană „SmartDelta”, în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor. În cadrul acestui proiect, echipa UMC efectuează cercetări privind dezvoltarea unor balize plutitoare care achiziționează date referitoare la factorii de mediu din Delta Dunării și pe care le transmit prin radio la un nod de colectare. 
De asemenea, echipa UMC se ocupă de modelarea propagării undelor radio pentru comunicaţiile dintre balize și nodul de colectare a datelor, precum și de dezvoltarea unor antene inovatoare, adecvate condiţiilor de radicomunicații specifice Deltei Dunării.


Pentru a atingerea acestor obiective, Universitatea Maritimă din Constanța s-a dotat, prin proiectul „SmartDelta”, cu o cameră anecoidă destinată caracterizării sistemelor radiante în gama de frecvenţă 200MHz – 20 GHz, care reproduce condițiile de propagare dintr-un mediu ideal, fără reflexii şi fără interferenţe. În prezent, Universitatea Maritimă din Constanţa este singura instituţie de învăţământ superior din zona de sud a României care are o astfel de dotare de vârf şi una dintre cele trei din toată ţara.
Pagina a fost generata in 0.2356 secunde