Olanda relaxează restricţiile impuse de pandemia de coronavirus

95
Olanda anunță relaxarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, inclusiv sfârşitul distanţării sociale dar şi implementarea, din 25 septembrie, a unui permis Covid pentru a intra în baruri, restaurante şi la festivaluri, relatează Reuters.

Permisul, care va arăta dovada vaccinării, a recuperării după coronavirus sau unui test negativ, va fi necesar pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 13 ani începând din 25 septembrie, a declarat prim-ministrul Mark Rutte.

Rata de contaminare este în scădere în Olanda, care la începutul pandemiei au instituit unele dintre restricţiile cele mai slabe din Europa, dar le-au întărit în timpul unui al doilea val mortal.

Sunt bucuros să anunţ că începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată", a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată.

„Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă”, a explicat el.Pagina a fost generata in 0.1854 secunde