Focar de pestă porcină africană în comuna Corni

Luni, 18 Octombrie 2021, 16:27
114
Un focar de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrat în localitatea Mesteacăn din comuna Corni, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Mihai Ţurcanu.

Potrivit acestuia, suspiciunea de PPA a apărut în cursul zilei de vineri, după ce medicul veterinar a fost sesizat cu privire la faptul că şapte porci dintr-o gospodărie au o stare febrilă.

Potrivit Agerpres, medicul veterinar a prelevat probe de la animalele respective, iar laboratorul de la Suceava a confirmat, în cursul după-amiezii de sâmbătă, prezenţa virusului PPA. Între timp, de vineri până sâmbătă, trei dintre cei şapte porci au murit.

În aceste condiţii, autorităţile sanitar-veterinare au decis, duminică, uciderea celorlalte patru porcine şi incinerarea tuturor cadavrelor.

"S-a decis punerea sub supraveghere oficială a exploataţiei respective, s-au luat măsuri de dezinfecţie riguroase şi urmează să acţionăm conform Planului de măsuri, respectiv recenzarea tuturor exploataţiilor din zona de protecţie şi din zona de supraveghere", a afirmat Ţurcanu.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1701 secunde