Expo 2020 Dubai: Primul eveniment de amploare pentru Israel îtr-o țară arabă

Luni, 27 Septembrie 2021, 19:11
102
Prezenţa Israelului la Expoziţia Universală Dubai 2020, care îşi deschide porţile vineri, reprezintă prima participare a statului ebraic la un eveniment de amploare organizat de o ţară arabă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al pavilionului israelian, relatează AFP.

Israelul şi Emiratele Arabe Unite - din care face parte emiratul Dubai - au semnat un acord de normalizare a relaţiilor bilaterale în septembrie 2020. Cele două state şi-au înmulţit de atunci domeniile de cooperare, mizând în special pe cel al schimburilor comerciale.

"Suntem foarte bucuroşi să ne aflăm aici. Este pentru prima dată când Expoziţia Universală este organizată în Orientul Mijlociu şi pentru prima dată când Israelul participă la un eveniment de o asemenea amploare într-un stat arab", a declarat Menachem Gantz, purtătorul de cuvânt al pavilionului israelian.

Acesta din urmă, construit sub coordonarea Ministerului israelian de Externe, este compus "din elemente care arată cât de mult ne asemănăm, precum firele de nisip, de exemplu", a adăugat el în timpul unei vizite în avanpremieră pentru reprezentanţii presei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2482 secunde