Ce se întâmplă cu veteranul de război care trăiește de 8 decenii cu un glonț lângă inimă

172
Ce se întâmplă cu veteranul de război care trăiește de 8 decenii cu un glonț lângă inimă - veteran-1638378425.jpg
De 1 decembrie, România își cinstește eroii. Veteranul de război Ștefan Buzoianu din Cheia, județul Prahova, a fost rănit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și trăiește de opt decenii cu un glonț lângă inimă.


Consiliul Județean Prahova a prezentat miercuri povestea veteranului de război Ștefan Buzoianu, din Cheia, în cadrul proiectului „103 ani de România, 103 prahoveni emblematici”.

Potrivit Antena3.ro Ștefan Buzoianu din Cheia s-a născut în 1921, la trei ani de la Marea Unire, în perioada grea de după război. A copilărit într-o familie cu zece copii, la poalele Munților Ciucaș, locul în care s-a întors rănit de pe front și unde și-a întemeiat o familie.

A fost încorporat în februarie 1942, iar războiul l-a purtat până la Novorossiisk.


Ori de câte ori este întrebat de momentele trăite la ruși, nu omite episodul în care a fost „vizitat“ de moarte și în care s-a trezit cu un glonț în spinare. Un glonț care i-a perforat plămânul și i-a ajuns lângă inimă. A fost scos din tabăra de luptă și târât de ceilalți soldați pe o poiană de unde a fost preluat de sanitari.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1943 secunde